Dneska
Dneska
Creative Commons License
Dneska.com by http://www.dneska.com is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Based on a work at www.dneska.com.

Днеска

Животът е по-интересен от всеки роман!

Направи Заглавна Страница Прибави към Favourites!

Яхтата

Днеска шефът ме хвана да го карам до морето. Яхтата, която капарира преди 6 месеца, била готова и го чакала закотвена нетърпеливо.
Шофьорът подсмърчаше в офиса болен от грип. От Соломоновите острови. Беше се вторачил в глобуса и се чудеше как го е пипнал след като не знае къде са, а камо ли да е ходил там! Казах му да не се занимава с география, че докато се върнем да не го тръшне и Сейшелския грип. На животинското му лице с двете смачкани уши се изписа подозрение. Но шефа се засмя и го потупа успокоително по бичия врат.
Пътят до морската столица мина без усложнения, като се изключат ченгетата боляри, които ни спряха малко след старопрестолния град. Но шефът бързаше да види новата си придобивка и с добре натъпкания си портфейл законът бе на негова страна.
По пътя ми разказа за яхтата - тази перла на Българското Черноморие. Немска изработка, италиански дизайн. Две спални, 3D видео помещение, трапезария и сауна. Колко харчи? Шефът ме погледна замислено, замълча и каза: "Навремето в жабката на "ЗАЗ"-а имах тефтер. На всяко зареждане пишех колко съм сложил и смятах километрите." Продължаваше да гледа през предното стъкло с унесения поглед, с който вероятно пилотът над Хирошима е пуснал бомбата: "Тогава се зарекох, че един ден няма да мисля колко ми харчи..."
Пристигнахме на пристана и докато хапвахме суши в японския ресторант, шефа се зае да обяснява за името. В завода имали щатен гадател, който по имената на притежателите и точните им рожденни дати и часове, поставял правилното име на яхтата, което пазело от бури, мъгли и ветрове. А срещу допълнително заплащане и от недоброжелатели. Роднините на шефа Анатолий и жена му Гинка бяха изровили всичко от селските регистри, но суеверието изискваше името да се узнае в последния момент.
На мостика ни посрещна Пиер, чернокож стюард с ослепително бяла униформа и почти толкова бели зъби. Търговецът обяви, че върви като бонус към яхтата и ни покани да я разгледаме отвътре. Докато отпивахме от коктейлите с цветовете на някакво африканско знаме, ни бе изнесена презентация, която накара Анатолий да се почувства като арабски шейх. Суперлативите за новата придобивка валяха отвсякъде и когато вече мислех, че се е изчерпал, продавецът обяви, че предстои церемонията по откриване на името!
Вече навън, застанахме на кея, като шефа примижваше срещу слънцето в приятно очакване. Ловък като пантера, Пиер се покатери по кърмата и с рязко движение дръпна брезента.
Името бе изписано с готически букви и гласеше: "Ангина"


Хареса ли ти разказа?
Черпи една бира да имам вдъхновение за още! ;)
(Paypal)
Dneska

E-mail

Links

2007-2017(c)dneska.com Всички права запазени! Публикуване и всяка форма на комерсиално използване става само след писмено съгласие от Dneska.com. Съдържанието е плод на авторската фантазия. Всички имена са измислени

Disclaimer: dneska.com не отговаря за съдържанието или услугите предлагани от други организации на тази или чрез тази страница!

Всички истории

(най-популярните са означени с * )

Поразяващата Уста
Нашествениците
Двойка
Търси Балкан!
Плочките
Разбери сам!
Политика на тоягата
Данъчният
На едно гише
*Българска сватба
*В Мола
Face Control + mp3
Операция 'Свински черва'
Български долари
В света на рекламата
Най-грозната + mp3
В мазето
Човекът е човек, когато...+mp3
Неочаквана среща
*Пехотинецът + mp3
Noblesse Oblige + mp3
Водовъртеж + mp3
*Акулите
*Часовникът + mp3
Новогодишно парти
Американска фирма
*Татуировката
*Ню Йорк, Ню Йорк! + mp3
Вавилон
В банката
'Бермудския триъгълник' + mp3
На училище + mp3
*Шеф
Неочакван обрат
Презареждане
*Криза
*Яхтата
*Гривната + mp3
*Стажантът
На бензиностанцията
Новогодишно
На концерт
*Малкият принц
"Пристигащи"
*Облаче ле бяло
Виенски кастинг
*Обувките
Членове сме!
*Завесата
Мис България 2010
*Вид "Мутра"
*Последният в редицата
Процентите
При фризьорката
'Свидетелят'
*Хотелският управител
"Старата България"
Инцидент в хотела
*Beach Spa & Wellness
*Американеца
Таксиджията + mp3
*При аптекаря
*При доктора
Туристическо начало
Напускане
*Три кафета + mp3
Мляко на прах
Сблъсък с администрацията
*Брокер-стажант Грациела
*Недвижими имоти
Глобализация в пъба
*На ресторант "При Нгуен"
*Св.Валентин-Тр.Зарезан 1:2
Счетоводителят
*Чалга купон
Повишение по български
Ден за заплата
Назад към реалността
Професионалистът + mp3
Прага
Фирмено Парти
Бонусите + mp3
Шефско CV
Гумаджията
*HR: Клишетата
HR: Красавиците
HR: Шеметите
Човешки ресурси
Сън
Кучката
*Тоалета
*Червения Боби
Дискотека
Урок по английски
История на назначаването
Оперативка
Българска фирма