Dneska
Dneska
Creative Commons License
Dneska.com by http://www.dneska.com is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Based on a work at www.dneska.com.

Днеска

Животът е по-интересен от всеки роман!

Направи Заглавна Страница Прибави към Favourites!

На едно гише

Днеска ходих в общината да взема поредното безумно разрешение. Бях подал заявлението преди седмици и оттогава през няколко дена ходя да ръчкам с остена местните тунеядци (синоними: готован, паразит, безделник, търтей, дембелин). Хлътнах в първата стая и налетях на чиновник дояждащ мазна баница, който от кумова срама понечи да скатае хартията в ръкава си, но след като не му се удаде, се вбеси и ме изгони навън при другите кибици.
Реших да пробвам късмета си през две стаи, където поне имаше система с номера. Но и тук явно вървяха някакви тарикатлъци, щото непрекъснато влизаха и излизаха разни елементи, а опашката не мърдаше. Погледнах пак билета с номера си - "Поредните номера не отговарят непременно на реда на повикване!", пишеше отдолу с дребни букви. За да се разсея се заслушах в разговорите водещи се около мен. "...така е щото не могат да пишат! Оня ден четох в "Папарак" за някаква секретарка дето направила 37 грешки на една страница! 37!!! Ама вместо да вземе да се изучи, си показва карантиите! Имаше и снимка! Мен навремето баща ми..."
Добре сложен костюмар с бейзболна шапка гъгнеше от другата страна: "...аз ако съм на Бойко сега, вкарвам 2 милиона японци и ще ни оправят за нула време! Щото онея бачкат! Пък и са такива едни тихи, дисциплинирани. Абе, няма проблем, разб'ийш!"
Изненадващо ми дойде реда и влязох в бърлогата. Обстановката вътре ми напомни на най-добрите романи на Кафка. От касетофон, най-вероятно купуван с долари на черно по корекомските времена, но закичен с европейското знаме, се носеше тиха ретро чалга. Телефоните бяха с шайби, но за сметка на това на всяко бюро бяха строени по три GSM-ма всеки с повече функции отколкото цялата областна администрация. На стените зад столовете имаше закачени изтъркани килимчета имитиращи народни шевици, но пък служителят седящ пред тях беше изтупан с дрехи струващи повече от цялото оборудване в стаята барабар с принтера и компютъра. Той самият, явно наследствен чиновник, ме засипа с порой от административни клишета, от които разбрах, че тук аз съм натрапникът и само му губя времето. 'Ясно! Значи българска работа!', не се стърпях накрая. 'Ааа! Чакай, чакай!', изгледа ме оня надменно. 'И аз гледам новини, и виждам как е по света! Навсякъде е криза, навсякъде има проблеми! Я гледай в Япония какво земетресение! Така че по-леко с обидите на 'българско'!'
Реших да го оставя на чалгата и хлебарката дояждаща остатъците от кифлата му на пода и излязох да търся тоалетна, че нещо снощната копърка в натурален сос ("приготвена специално за Вас!") ме притесняваше.
От опит знам, че по нашите географски ширини тоалетната хартия е лукс и не се ли снабдиш сам, после никой няма да ти е виновен. Нещата ескалираха и чуквайки леко влязох в стая с дебела махагонова врата и надпис "Секретарка". Куклата ме изгледа изненадано, но като разбра за какво е, се засуети и напосоки ми подаде топ листи, явно скрап хартия.
Влетях в тоалетната, отбелязвайки наум, че няма нито сапун, нито хартия и се заключих в едната кабина. Докато работех усилено, взех от любопитство да разглеждам скрап листите. Трябваше ми не повече от минута да разбера, че това всъщност бяха готовите разрешителни! Облекчението ми беше двойно след като след кратка справка намерих моето, сгънaх го внимателно и го сложих във вътрешния джоб.
Разглеждайки нататък купа с листи се натъкнах на подписани разрешения за отпуски на чиновниците.
Употребих ги по предназначение.


Хареса ли ти разказа?
Черпи една бира да имам вдъхновение за още! ;)
(PayPal)
Dneska

E-mail

Links

2007-2017(c)dneska.com Всички права запазени! Публикуване и всяка форма на комерсиално използване става само след писмено съгласие от Dneska.com. Съдържанието е плод на авторската фантазия. Всички имена са измислени

Disclaimer: dneska.com не отговаря за съдържанието или услугите предлагани от други организации на тази или чрез тази страница!

Всички истории

(най-популярните са означени с * )

Поразяващата Уста
Нашествениците
Двойка
Търси Балкан!
Плочките
Разбери сам!
Политика на тоягата
Данъчният
На едно гише
*Българска сватба
*В Мола
Face Control + mp3
Операция 'Свински черва'
Български долари
В света на рекламата
Най-грозната + mp3
В мазето
Човекът е човек, когато...+mp3
Неочаквана среща
*Пехотинецът + mp3
Noblesse Oblige + mp3
Водовъртеж + mp3
*Акулите
*Часовникът + mp3
Новогодишно парти
Американска фирма
*Татуировката
*Ню Йорк, Ню Йорк! + mp3
Вавилон
В банката
'Бермудския триъгълник' + mp3
На училище + mp3
*Шеф
Неочакван обрат
Презареждане
*Криза
*Яхтата
*Гривната + mp3
*Стажантът
На бензиностанцията
Новогодишно
На концерт
*Малкият принц
"Пристигащи"
*Облаче ле бяло
Виенски кастинг
*Обувките
Членове сме!
*Завесата
Мис България 2010
*Вид "Мутра"
*Последният в редицата
Процентите
При фризьорката
'Свидетелят'
*Хотелският управител
"Старата България"
Инцидент в хотела
*Beach Spa & Wellness
*Американеца
Таксиджията + mp3
*При аптекаря
*При доктора
Туристическо начало
Напускане
*Три кафета + mp3
Мляко на прах
Сблъсък с администрацията
*Брокер-стажант Грациела
*Недвижими имоти
Глобализация в пъба
*На ресторант "При Нгуен"
*Св.Валентин-Тр.Зарезан 1:2
Счетоводителят
*Чалга купон
Повишение по български
Ден за заплата
Назад към реалността
Професионалистът + mp3
Прага
Фирмено Парти
Бонусите + mp3
Шефско CV
Гумаджията
*HR: Клишетата
HR: Красавиците
HR: Шеметите
Човешки ресурси
Сън
Кучката
*Тоалета
*Червения Боби
Дискотека
Урок по английски
История на назначаването
Оперативка
Българска фирма