Dneska
Dneska
Creative Commons License
Dneska.com by http://www.dneska.com is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Based on a work at www.dneska.com.

Днеска

Животът е по-интересен от всеки роман!

Направи Заглавна Страница Прибави към Favourites!

Noblesse Oblige

Днеска излязох от хотела и се запътих към ресторанта, където щеше да бъде срещата с родните бизнесмени. Вървях около 20 минути и вече бях почти там, когато забелязах на пресечката отпреде двама типа облечени като погребални агенти. Люпеха семки и около тях всичко беше почерняло. Една баба се спря и почна да им се кара на френски, но единия само нещо измуча и се обърна подвиквайки към другия; "Тоa бабек пък! К'ъв му е зора!"
Приближавайки се към входа на ресторанта, видях как отсрещната горила каза нещо в микрофона спускащ се от ухото му. Явно всичко беше изпипано по добрите стари правила на разведката. Можех да се обзаложа, че бяха засичали времето за измъкване до хотела си пеша и с кола по различни маршрути. Егати! Тея още живееха в 1984!
Бях почти сигурен, че моите хора са се разположили вътре на масата в дъното, с гръб към стената, фиксирайки входа. Влязах и... въздъхнах облекчено. Това им харесвам на бившите шестаци! Винаги можеш да разчиташ на тях!
Съвсем не по устав и с гръб към вратата седеше някаква фльорца. Дъвчеше дъвка, навиваше си косата на пръста и явно се отегчаваше до смърт. След официалните поздрави босът се опита да я разкара, но оная се заинати и не мръдна докато не получи кредитната му карта.
“В съседната пряка има класен бутик – Noblesse Oblige”, информирах куклата. Две хубави очи и особено лявото ме погледнаха празно.
“Благородството задължава”, поясних.
"Мен никой не може да ме задължи!" фръцна се тя и изтрака с токчета навън.
"Лолита напусна обекта!", изпука в слушалката на горилата до мен.
Патронът се държеше сякаш ми е най-малкото шеф. Опитах се леко да го отрезвя, но толкова години чорбаджийство явно не можеха да се пречупят току-така. След като предложи обаче цена два пъти по-висока от уговорената, вече трябваше да го върна на земята.
"Не забравяй, че акциите ни на софийската борса растат за трета поредна седмица! Фирмата е в подем, а и не ми липсват и други оферти!", опита се да блъфира той.
"А това не е ли, защото сте раздухали на всичките си подопечни медии, че ще продавате на американски инвеститор? Какво би станало например, ако утре подшушна, че след като сме разгледали тефтерите ви сме загубили интерес и сделката се разваля?", контрирах ва банк.
Ръката на горилата му потъна под сакото и се чу изщракване. Бащицата го потупа успокоително и оня се кротна. Запали цигара, но не беше дръпнал и два пъти, когато келнерът дотърча и с енергични жестове му даде да се разбере, че трябва да я загаси. Оня пак бръкна под сакото и вече мислех, че утре ще ни пишат по вестниците, когато босът му подшушна нещо и го умири. Чу се само приглушено: "Абе ти да ми беше в София...!"
Чорбаджията се заигра със салфетката и почна: "Виж какво, ти си интелигентен човек, аз поразпитах за теб..." Контролен поглед. "Ще предам поздрави на приятелите ти, роднините като се върна... Българи сме в крайна сметка!"
Сега аз бях на ред да се заиграя със салфетката. След като почти успях да направя птица оригами, а същевременно трескаво размислях, отвърнах:
"Но Хъдсън не е българин. А той решава нещата."
Бодигардовете явно не можеха да повярват на ушите си, че някой друг освен шефа им може да решава нещата!
"Тогава защо не дойде той?", ме изгледа предприемачът в упор.
Теглих мислено чертата - лъжа, заплаха, изнудване. Очевидно разговорът беше приключил и нямах повече работа тук. Станах и измъквайки се отговорих:
"Спомена нещо, че с култура не може да се купи нищо" и излизайки добавих: "Но тъй като гледам този проблем вас не би трябвало да ви вълнува..."
Хванах първото такси пред входа и отпраших преди да са схванали намека.


Хареса ли ти разказа?
Черпи една бира да имам вдъхновение за още! ;)
(PayPal)
Dneska

E-mail

Links

2007-2017(c)dneska.com Всички права запазени! Публикуване и всяка форма на комерсиално използване става само след писмено съгласие от Dneska.com. Съдържанието е плод на авторската фантазия. Всички имена са измислени

Disclaimer: dneska.com не отговаря за съдържанието или услугите предлагани от други организации на тази или чрез тази страница!

Всички истории

(най-популярните са означени с * )

Поразяващата Уста
Нашествениците
Двойка
Търси Балкан!
Плочките
Разбери сам!
Политика на тоягата
Данъчният
На едно гише
*Българска сватба
*В Мола
Face Control + mp3
Операция 'Свински черва'
Български долари
В света на рекламата
Най-грозната + mp3
В мазето
Човекът е човек, когато...+mp3
Неочаквана среща
*Пехотинецът + mp3
Noblesse Oblige + mp3
Водовъртеж + mp3
*Акулите
*Часовникът + mp3
Новогодишно парти
Американска фирма
*Татуировката
*Ню Йорк, Ню Йорк! + mp3
Вавилон
В банката
'Бермудския триъгълник' + mp3
На училище + mp3
*Шеф
Неочакван обрат
Презареждане
*Криза
*Яхтата
*Гривната + mp3
*Стажантът
На бензиностанцията
Новогодишно
На концерт
*Малкият принц
"Пристигащи"
*Облаче ле бяло
Виенски кастинг
*Обувките
Членове сме!
*Завесата
Мис България 2010
*Вид "Мутра"
*Последният в редицата
Процентите
При фризьорката
'Свидетелят'
*Хотелският управител
"Старата България"
Инцидент в хотела
*Beach Spa & Wellness
*Американеца
Таксиджията + mp3
*При аптекаря
*При доктора
Туристическо начало
Напускане
*Три кафета + mp3
Мляко на прах
Сблъсък с администрацията
*Брокер-стажант Грациела
*Недвижими имоти
Глобализация в пъба
*На ресторант "При Нгуен"
*Св.Валентин-Тр.Зарезан 1:2
Счетоводителят
*Чалга купон
Повишение по български
Ден за заплата
Назад към реалността
Професионалистът + mp3
Прага
Фирмено Парти
Бонусите + mp3
Шефско CV
Гумаджията
*HR: Клишетата
HR: Красавиците
HR: Шеметите
Човешки ресурси
Сън
Кучката
*Тоалета
*Червения Боби
Дискотека
Урок по английски
История на назначаването
Оперативка
Българска фирма