Dneska
Dneska
Creative Commons License
Dneska.com by http://www.dneska.com is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Based on a work at www.dneska.com.

Днеска

Животът е по-интересен от всеки роман!

Направи Заглавна Страница Прибави към Favourites!

Ню Йорк, Ню Йорк!

Днеска се събудих от крясъци, които идваха от съседната до хотела къща. Тип с пролетарски тембър се разправяше с някакво женище, на което не му млъкваше устата. Не можех да различа думите, но скандалът набираше сила, докато накрая на барабата му писна и изкрещя: “Shut up, you fuckin' bitch!”
С една дума, добре дошли в Ню Йорк!
Това ме наведе на мисълта, че трябва да се поогледам за квартира. На дупката, която обитавах, само името й беше хотел. А това, че всички бяха много учтиви само допълнително ме караше да съм нащрек.
След 2 часа бях на първия адрес от списъка ми с обяви за жилища. Пред вратата чакаха още няколко такива като мене, което ме усъмни дали не късат билетчета за оглед. След 20 мин. дойде и моя ред, но докато прекрача прага и апартаментът свърши! Типа, който го играеше собственик, ми тикна в ръцете някакъв формуляр. Банкова сметка? Референции от работата и предишни хазяи? Питах го дали може кеш. Оня се замисли и ми поиска предплата за една година. Аз на свой ред също се замислих и споменах някои от роднините му, като гледах да не се ограничавам само до майка и леля.
В следващите няколко квартири историята се повтори почти дословно. Всъщност 'квартири' е доста луксозна дума за копторите, които се предлагаха. Спалня без прозорец явно не учудваше никого, а комбинацията между кухня, всекидневна и душ кабина по всяка вероятност бе залегнала в основните строителни нормативи на квартала. Крачейки към метрото, погледа ми попадна на обява, която си личеше, че е написана на бързо от индивид с образование горе-долу трети клас: "Малак апармент под наем. Не зъдавъм впроси!" Ок! И аз нямаше да го питам дали е изкласил!
Ако някой ви каже, че метрото на Ню Йорк във филмите е само декор, не му вярвайте! Точно такова си е! С цялата навалица, плъховете между релсите и течащата вода от тавана. Все пак чувството, че съм част от нереалния свят на касовите продукции ме изпълваше с някакво извратено самодоволство от обкръжаващата ме мизерия и сган. И докато метрото бе само декор, то като слязох на спирката и се качих на улицата, трилър и реалност се сляха в едно, в полза на трилъра. Просяк с новогодишна премяна от Милениума, оглозгани скелети на лимузини от 60-те и запалени кофи с боклук допълваха пейзажа и внасяха закачлива нотка в иначе явно монотонното ежедневие на квартала.
Номер 6725 бе на две преки и ако се съди по външния вид, сградата бе преживяла бурни времена. Както и няколко боядисвания, последното от които в кобалтово синьо. Към третия етаж боята сигурно бе почнала да свършва, защото последните две ръце бяха изкарани през пръсти. Бездомникът пред входната врата ме погледна недружелюбно, но срещу 5 долара си спечелих първия приятел в квартала. Апартаментът беше учудващо сносен на фона на всичко наоколо. Предложих два месеца предплата кеш. Хазяинът, мъж на около 55 с осанка на пенсиониран волейболист, ми подхвърли ключовете и грабна парите. По лицето му прочетох, че смята да ги изпие още тази вечер. Все пак на мен това не ми влизаше в работата.
След като той излезе се огледах наоколо. Навсякъде беше доста тихо. Само съседът явно гледаше нещо като Animal Planet, защото през стената се чуваха някакви чуруликания и ръмженета.
Природолюбител. Сигурно щяхме да си допаднем!


Хареса ли ти разказа?
Черпи една бира да имам вдъхновение за още! ;)
Dneska

E-mail

Links

2007-2017(c)dneska.com Всички права запазени! Публикуване и всяка форма на комерсиално използване става само след писмено съгласие от Dneska.com. Съдържанието е плод на авторската фантазия. Всички имена са измислени

Disclaimer: dneska.com не отговаря за съдържанието или услугите предлагани от други организации на тази или чрез тази страница!

Всички истории

(най-популярните са означени с * )

Поразяващата Уста
Нашествениците
Двойка
Търси Балкан!
Плочките
Разбери сам!
Политика на тоягата
Данъчният
На едно гише
*Българска сватба
*В Мола
Face Control + mp3
Операция 'Свински черва'
Български долари
В света на рекламата
Най-грозната + mp3
В мазето
Човекът е човек, когато...+mp3
Неочаквана среща
*Пехотинецът + mp3
Noblesse Oblige + mp3
Водовъртеж + mp3
*Акулите
*Часовникът + mp3
Новогодишно парти
Американска фирма
*Татуировката
*Ню Йорк, Ню Йорк! + mp3
Вавилон
В банката
'Бермудския триъгълник' + mp3
На училище + mp3
*Шеф
Неочакван обрат
Презареждане
*Криза
*Яхтата
*Гривната + mp3
*Стажантът
На бензиностанцията
Новогодишно
На концерт
*Малкият принц
"Пристигащи"
*Облаче ле бяло
Виенски кастинг
*Обувките
Членове сме!
*Завесата
Мис България 2010
*Вид "Мутра"
*Последният в редицата
Процентите
При фризьорката
'Свидетелят'
*Хотелският управител
"Старата България"
Инцидент в хотела
*Beach Spa & Wellness
*Американеца
Таксиджията + mp3
*При аптекаря
*При доктора
Туристическо начало
Напускане
*Три кафета + mp3
Мляко на прах
Сблъсък с администрацията
*Брокер-стажант Грациела
*Недвижими имоти
Глобализация в пъба
*На ресторант "При Нгуен"
*Св.Валентин-Тр.Зарезан 1:2
Счетоводителят
*Чалга купон
Повишение по български
Ден за заплата
Назад към реалността
Професионалистът + mp3
Прага
Фирмено Парти
Бонусите + mp3
Шефско CV
Гумаджията
*HR: Клишетата
HR: Красавиците
HR: Шеметите
Човешки ресурси
Сън
Кучката
*Тоалета
*Червения Боби
Дискотека
Урок по английски
История на назначаването
Оперативка
Българска фирма