Dneska
Dneska
Creative Commons License
Dneska.com by http://www.dneska.com is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Based on a work at www.dneska.com.

Днеска

Животът е по-интересен от всеки роман!

Направи Заглавна Страница Прибави към Favourites!

Двойка

Днеска се събудих с ужасен махмурлук! Трябваше ми половин час да осъзная къде съм... Бавно заразглеждах обстановката - изтъркан зелен килим... на стола - преметнато шалче на 'Септември - Симитли'... до стената - джаги... до тях - кафе машина...
'Вкъщи!'
До тук добре! Съсредоточих се да си спомня как се бях докарал дотук... Дори и след свръхчовешки усилия последното, което успях да реставрирам беше обаждането на Ицо: 'Ела на новогодишното ни парти! Ще е купон!'
Мдаааа... Явно е било!
След още половин час бях вече пред огледалото разглеждайки се с любопитство. Единият чорап го нямаше. Огледах се. И в стаята го нямаше! Ризата - закопчана накриво, джобът - наполовина отпран, а по яката... А!? Това тука червило ли е, к'во?!
Зареях се отново в миналото, но там бе непрогледна тъма.
Направих си кафе... И после още едно. И още едно... След четвъртото ми звъннаха приятели и излязох.
Навън вече се смрачаваше, когато се добрах до кръчма 'Палавата Бети', където предвидливо ми бяха поръчали два айряна. Последва зелева чорба с червен пипер, която що-годе угаси пожара и донякъде възвърна човешкия ми облик. Вече бях почти в състояние да ходя по права линия и възползвайки се от тази придобивка се отправих към тоалета.
Силната и продължителна струя ми подейства някак успокоително. Чувах как пред вратата бърборят някакви каки, но честно въобще не ми беше до тях и проблемите им. По едно време обаче кудкудякането изби на кресчендо и ща не ща се заслушах:
'... и аз, муцка, си бях приготвила роклята още от Hоември, още шефа като каза за фирменото парти. Онази синята, нали съм ти я показвала?... Обаче последно като бях при фризьорката, при нея имаше един журнал и тя ми казва: "Значи, на твоя профил ето този бретон страшно ще ти отива!" Аз отначало малко не се харесах, но после, нали знаеш как е, посвикнах и вчера на партито да мен беше седнал един приятел на шефа. И ми вика:
"Работя с хора и с толкова клиенти се срещам всеки ден, но такава ефектна прическа не съм виждал! Моите поздравления!" А той, мило, се оказа кредитен инспектор! Значи той първо е работил за Първа Честна Северозападнала Банка. Почнал е от самото начало! От нищото! Но постепенно се е издигнал! Той цяла вечер ми разяснява за кредити, лихви... Аз малко, честно, се пообърках в обясненията, но той работи с толкова много хора! Непрекъснато го търсят и вече отговарял за всички кредити... или за всички банки... абе за всички в областта отговарял! И ми казва: "С труд всичко се постига!"
Бях натиснал бутона на казанчето, водата течеше и сякаш ме връщаше в дълбините на някакъв сън, а каката навън (можех да се закълна, че е блондинка) продължаваше да мели:
'А на мен, така малко, ми стана неудобно, защото аз съм отскоро във фирмата и въобще не можех да разбирам повечето неща, които ми говори - там за кредити и сметки и... Но пък той всичко най-подробно ми обясни и за всичките клиенти... А! Да! Значи, повечето клиенти били жени, но такава стилна рокля като моята, той не бил виждал!
И накрая, муцка, той ме изпрати и ... абе...
Мисля, че сме двойка!!!!!', изписка тя в екстаз и писъкът й окончателно раздра завесата на махмурлука ми и върна лентата назад.
Отворих рязко вратата, огледах я от глава да пети и след секунда размисъл изревах:
'Не сме двойка!!!'


Хареса ли ти разказа?
Черпи една бира да имам вдъхновение за още! ;)
(PayPal)
Dneska

E-mail

Links

2007-2017(c)dneska.com Всички права запазени! Публикуване и всяка форма на комерсиално използване става само след писмено съгласие от Dneska.com. Съдържанието е плод на авторската фантазия. Всички имена са измислени

Disclaimer: dneska.com не отговаря за съдържанието или услугите предлагани от други организации на тази или чрез тази страница!

Всички истории

(най-популярните са означени с * )

Поразяващата Уста
Нашествениците
Двойка
Търси Балкан!
Плочките
Разбери сам!
Политика на тоягата
Данъчният
На едно гише
*Българска сватба
*В Мола
Face Control + mp3
Операция 'Свински черва'
Български долари
В света на рекламата
Най-грозната + mp3
В мазето
Човекът е човек, когато...+mp3
Неочаквана среща
*Пехотинецът + mp3
Noblesse Oblige + mp3
Водовъртеж + mp3
*Акулите
*Часовникът + mp3
Новогодишно парти
Американска фирма
*Татуировката
*Ню Йорк, Ню Йорк! + mp3
Вавилон
В банката
'Бермудския триъгълник' + mp3
На училище + mp3
*Шеф
Неочакван обрат
Презареждане
*Криза
*Яхтата
*Гривната + mp3
*Стажантът
На бензиностанцията
Новогодишно
На концерт
*Малкият принц
"Пристигащи"
*Облаче ле бяло
Виенски кастинг
*Обувките
Членове сме!
*Завесата
Мис България 2010
*Вид "Мутра"
*Последният в редицата
Процентите
При фризьорката
'Свидетелят'
*Хотелският управител
"Старата България"
Инцидент в хотела
*Beach Spa & Wellness
*Американеца
Таксиджията + mp3
*При аптекаря
*При доктора
Туристическо начало
Напускане
*Три кафета + mp3
Мляко на прах
Сблъсък с администрацията
*Брокер-стажант Грациела
*Недвижими имоти
Глобализация в пъба
*На ресторант "При Нгуен"
*Св.Валентин-Тр.Зарезан 1:2
Счетоводителят
*Чалга купон
Повишение по български
Ден за заплата
Назад към реалността
Професионалистът + mp3
Прага
Фирмено Парти
Бонусите + mp3
Шефско CV
Гумаджията
*HR: Клишетата
HR: Красавиците
HR: Шеметите
Човешки ресурси
Сън
Кучката
*Тоалета
*Червения Боби
Дискотека
Урок по английски
История на назначаването
Оперативка
Българска фирма