Dneska
Dneska
Creative Commons License
Dneska.com by http://www.dneska.com is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Based on a work at www.dneska.com.

Днеска

Животът е по-интересен от всеки роман!

Направи Заглавна Страница Прибави към Favourites!

Новогодишно парти

Днеска бях канен на Новогодишно парти на спортния клуб, в който членувам. Поканата бе доста опърпана, но все пак даваше идея за адреса и как се стига до там. От Google Maps разбрах, че ресторанта е на около 500 метра от метрото. Зелената линия. Цял ден не бях хапвал нищо, като се пазех за угощението, но преди да тръгна си намазах половин филия с масло и сол, колкото да се раздразня още повече и излязох.
Спирките следваха една след друга. Погледнах картата и прецених, че моята е по-следващата и се приготвих да слизам. За миг ми мина през ума да сверя с поканата, но се отказах, като се сетих в кой вътрешен джоб на якето я бях забутал.
Излязох от станцията на метрото и уверено тръгнах нагоре по едноименната улица. Беше студено и вятърът ме шибаше през лицето, но аз вървях уверено предвкусвайки богатата кьорсофра. Вече мислено отпивах от червеното, когато над мен прогърмя влак и ме изтръгна от унеса. Погледнах нагоре и ми се зави свят. Огромната метална конструкция се извисяваше в небето и се губеше някъде напред в мрака. Минах още една пряка и стигнах до някаква детелина, която си беше направо безумие да пресека. Но сгряван от миража за уютния ресторант, се хвърлих смело напред сред какафонията от клаксони и спирачки.
Вече от другата страна пред мен се ширна поле, което уби и последната ми надежда, че съм на прав път. Извадих поканата и... бях слязъл две спирки по-рано. Вече закъснявах с повече от час, така че се забързах обратно пришпорван от студа и глада.
От втория опит уцелих спирката и след десет минути щурмуване на баир тип 'Внимание 30% денивелация, качване само с вериги!' влетях запъхтян и озверял от глад в ресторанта.
Мястото беше баровско, с тежки пердета и колосани покривки. Повечето вечерящи вече бяха на дансинга и се гънеха под звуците на някакви евъргрийни. Човекът зад йониката го играеше музикант, певец, DJ и конферансие като насъскваше танцуващите с все по-оборотни парчета. Все пак трябваше да е внимателен, защото американските гаджета трамбоваха почти в унисон и лъжичките по масите звъняха в чиниите.
Един поглед ми стигаше да разбера, че вече са на десерта, като от лекетата по покривките ставаше ясно, че са минали през пилешка супа, спагети болонезе и червено вино, на което явно бяха наблегнали. В далечния ъгъл на масата се мъдреше недокосната салата. Прецених, че това е моето място и атакувах заленчука!
Работех бързо, като тъпчех в устата си марули, репички и някакви непознати за мен листа с горчив вкус. На два пъти бях на ръба да се задавя, но преглътвах смело и продължавах с неотслабващо темпо.
DJ-ят погледна крадешком часовника си и почна да заваля последните акорди. Лапах все по-бързо, но ми беше ясно, че съм в неравна надпревара с времето - съревнование, което поне на мен не ми е известно да е спечелено от някой.
Накрая музиката свърши, лампите светнаха и всички почнаха да се обличат. Вдигнах ръка в отчаян опит да поръчам следващото. Келнерът кимна разбиращо и ми 'сервира' ...сметката. Която за една салата си беше направо цяло състояние.
Вече в метрото извадих поканата от джоба и я заразглеждах обстойно, дъвчейки жилавата пица купена да залъжа глада. С дребния шрифт отдолу пишеше, че яденето е за сметка на гостите.
Добре, че закъснях!


Хареса ли ти разказа?
Черпи една бира да имам вдъхновение за още! ;)
(PayPal)
Dneska

E-mail

Links

2007-2017(c)dneska.com Всички права запазени! Публикуване и всяка форма на комерсиално използване става само след писмено съгласие от Dneska.com. Съдържанието е плод на авторската фантазия. Всички имена са измислени

Disclaimer: dneska.com не отговаря за съдържанието или услугите предлагани от други организации на тази или чрез тази страница!

Всички истории

(най-популярните са означени с * )

Поразяващата Уста
Нашествениците
Двойка
Търси Балкан!
Плочките
Разбери сам!
Политика на тоягата
Данъчният
На едно гише
*Българска сватба
*В Мола
Face Control + mp3
Операция 'Свински черва'
Български долари
В света на рекламата
Най-грозната + mp3
В мазето
Човекът е човек, когато...+mp3
Неочаквана среща
*Пехотинецът + mp3
Noblesse Oblige + mp3
Водовъртеж + mp3
*Акулите
*Часовникът + mp3
Новогодишно парти
Американска фирма
*Татуировката
*Ню Йорк, Ню Йорк! + mp3
Вавилон
В банката
'Бермудския триъгълник' + mp3
На училище + mp3
*Шеф
Неочакван обрат
Презареждане
*Криза
*Яхтата
*Гривната + mp3
*Стажантът
На бензиностанцията
Новогодишно
На концерт
*Малкият принц
"Пристигащи"
*Облаче ле бяло
Виенски кастинг
*Обувките
Членове сме!
*Завесата
Мис България 2010
*Вид "Мутра"
*Последният в редицата
Процентите
При фризьорката
'Свидетелят'
*Хотелският управител
"Старата България"
Инцидент в хотела
*Beach Spa & Wellness
*Американеца
Таксиджията + mp3
*При аптекаря
*При доктора
Туристическо начало
Напускане
*Три кафета + mp3
Мляко на прах
Сблъсък с администрацията
*Брокер-стажант Грациела
*Недвижими имоти
Глобализация в пъба
*На ресторант "При Нгуен"
*Св.Валентин-Тр.Зарезан 1:2
Счетоводителят
*Чалга купон
Повишение по български
Ден за заплата
Назад към реалността
Професионалистът + mp3
Прага
Фирмено Парти
Бонусите + mp3
Шефско CV
Гумаджията
*HR: Клишетата
HR: Красавиците
HR: Шеметите
Човешки ресурси
Сън
Кучката
*Тоалета
*Червения Боби
Дискотека
Урок по английски
История на назначаването
Оперативка
Българска фирма