Dneska
Dneska
Creative Commons License
Dneska.com by http://www.dneska.com is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Based on a work at www.dneska.com.

Днеска

Животът е по-интересен от всеки роман!

Направи Заглавна Страница Прибави към Favourites!

"Пристигащи"

Днеска летя за София. Таксито ме докара до Виенското летище 'Швехат' час и половина по-рано. След изпробване на всички парфюми и безплатни лакомства по фрийшоповете, намерих gate-a и зачаках boarding call-a.
Оставаха може би 40 мин., когато почнаха да се нижат и останалите българани. Те се познават лесно - или по смачкания вид и изтърканите пуловерчета (на път се тръгва винаги със старите дрехи и сандвича в джоба) или по торбите с подаръци (да няма изненади на въпроси като 'Какво си купи там?'). Все пак приятната изненада за мен бяха няколкото бащи, които пътуваха с дъщерите си (или внучките?). Имаше нещо много патриархално в начина, по който им говореха - чак се разчувствах. Ето бащите (или дядовците?) бяха спестили някой лев да покажат на наследничките си една от европейските културни столици. Явно между другото бяха и понапазарували, защото девойките стискаха в ръце маркови торби от виенските бутици.
Вече в самолета една от тези двойки седна до мен. Без да искам слушах разговора им, който отначало ми се стори леко извратен, но постепенно започнах да осъзнавам грозната истина - Тя беше секретарката, а той шефа, който я беше закарал на неделен шопинг във Виена. С преспиване. Бизнес асистентката се мъчеше да подсигури от сега посрещане на Нова година в Париж, но той се измъкваше по тъча с мъгливи формулировки като 'Ще видим...', 'Знаеш, че е криза...', 'Разходите растат, пък и жената не спи...' и други от сорта.
Секретарката обаче бе с едни гърди напред (не само буквално) и предложи не съвсем лишен от логика бизнес план: 'Пухчо, знаеш, че Петко по цял ден се скатава! Уволни го! Радо иска да расте, а има и потенциала. Остави го да върши работата и на двамата! А и в тази криза не можем да си позволим Коледно фирмено парти!... Пък и нали ще бъдем в Париж!' усмихна му се тя подкупващо и откопча предпазния колан. Бащицата плъзна ръка по бедрото й и примижа като сит котарак.
На летище София багажа излезе изненадващо бързо. Съседите ми по седалка тикаха пред мен количката с куфарите и излязоха първи в залата за посрещачи.
Напудрената матрона, която явно чакаше бизнесмена, при вида на секретарката изпадна в умопомрачителна ярост и с викове: "Ела тук нещастна никаквице!" я хвана за косата и почна да я влачи из фоайето на "Пристигащи". Kаката пищеше пронизително обирайки праха и фасовете по пода, за радост на зяпачите, но не пускаше торбите с Виенския шопинг.
Шефа й я погледа, подсмихна се и измърмори: "Еми, аз й казах да се подстриже!" След това махна на един таксиджия и изчезна...


Хареса ли ти разказа?
Черпи една бира да имам вдъхновение за още! ;)
(PayPal)
Dneska

E-mail

Links

2007-2017(c)dneska.com Всички права запазени! Публикуване и всяка форма на комерсиално използване става само след писмено съгласие от Dneska.com. Съдържанието е плод на авторската фантазия. Всички имена са измислени

Disclaimer: dneska.com не отговаря за съдържанието или услугите предлагани от други организации на тази или чрез тази страница!

Всички истории

(най-популярните са означени с * )

Поразяващата Уста
Нашествениците
Двойка
Търси Балкан!
Плочките
Разбери сам!
Политика на тоягата
Данъчният
На едно гише
*Българска сватба
*В Мола
Face Control + mp3
Операция 'Свински черва'
Български долари
В света на рекламата
Най-грозната + mp3
В мазето
Човекът е човек, когато...+mp3
Неочаквана среща
*Пехотинецът + mp3
Noblesse Oblige + mp3
Водовъртеж + mp3
*Акулите
*Часовникът + mp3
Новогодишно парти
Американска фирма
*Татуировката
*Ню Йорк, Ню Йорк! + mp3
Вавилон
В банката
'Бермудския триъгълник' + mp3
На училище + mp3
*Шеф
Неочакван обрат
Презареждане
*Криза
*Яхтата
*Гривната + mp3
*Стажантът
На бензиностанцията
Новогодишно
На концерт
*Малкият принц
"Пристигащи"
*Облаче ле бяло
Виенски кастинг
*Обувките
Членове сме!
*Завесата
Мис България 2010
*Вид "Мутра"
*Последният в редицата
Процентите
При фризьорката
'Свидетелят'
*Хотелският управител
"Старата България"
Инцидент в хотела
*Beach Spa & Wellness
*Американеца
Таксиджията + mp3
*При аптекаря
*При доктора
Туристическо начало
Напускане
*Три кафета + mp3
Мляко на прах
Сблъсък с администрацията
*Брокер-стажант Грациела
*Недвижими имоти
Глобализация в пъба
*На ресторант "При Нгуен"
*Св.Валентин-Тр.Зарезан 1:2
Счетоводителят
*Чалга купон
Повишение по български
Ден за заплата
Назад към реалността
Професионалистът + mp3
Прага
Фирмено Парти
Бонусите + mp3
Шефско CV
Гумаджията
*HR: Клишетата
HR: Красавиците
HR: Шеметите
Човешки ресурси
Сън
Кучката
*Тоалета
*Червения Боби
Дискотека
Урок по английски
История на назначаването
Оперативка
Българска фирма